Badkamerrenovatie... zelf doen of toch maar laten doen?

 
| Meer
 
Badkamer renoveren
 
 
 
Nieuw!!!
De onzichtbare douchegoot! Niks meer zo`n oubollig afvoerputje maar een goot die onzichtbaar is weggewerkt in de muur.
 
Renoveren is gedeeltelijk verbouwen en is dus een badkamerverbetering. De onderdelen die vervangen worden zijn bij renoveren nieuw. Maar dan rijzen er vragen want wordt het een moderne badkamer of juist niet. U wilt een ligbad of niet, of komt er toch een inloopdouche in. En wat gaat deze renovatie kosten? Allemaal vragen waar alleen u antwoord op kunt geven. U moet dus wel precies weten wat u uiteindelijk wilt. U moet ruim de tijd nemen om alles goed te overdenken. Het inrichten is ook erg belangrijk want u moet straks wel weten waar alles komt te staan.
Een belangrijk onderwerp bij renoveren is of u het zelf gaat doen of laten doen door een erkend bedrijf.
Het voordeel van zelf doen is de kostenbesparing op het arbeidsloon. Een nadeel is dan ook meteen dat het renoveren langer zal gaan duren. Nog een nadeel van zelf installeren is dat u geen enkele garantie krijgt. Deze krijgt u wel als u uw renovatie uitbesteedt aan een erkend bedrijf. Vaak zal het u aan het juiste gereedschap ontbreken. Dat moet u dan ook nog kopen of huren. Het nadeel van kopen is dan weer dat u een stuk gereedschap koop dat u vaak maar één keer nodig hebt.
De keuze ligt uiteindelijk bij u.
 
renovatie badkamer

Wat kunt u renoveren?
U kunt nieuwe wandtegels plaatsen. U bent uitgekeken op de oude, en het glazuur is ook niet meer geweldig. Dat geldt eveneens voor vloertegels.
U kunt kiezen voor een ligbad. Of u wilt nu eens een douchecabine in uw badkamer. U kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een inloopdouche.
Renoveren is ook andere badmeubels in uw badkamer. U bent inmiddels uitgekeken en toe aan nieuwe meubelen.
Wastafels renoveren kan natuurlijk altijd. U wilt een andere kleur en een nieuwe vorm. Ook daar zal uw badkamer van opknappen.
En nu u toch bezig bent kunt u ook de kranen vervangen.
En wat te denken van het vervangen van de spiegels. Een andere stijl, een andere vorm.
Vaak wordt bij het renoveren het plafond vergeten. U heeft tijdens de renovatie de gelegenheid om die eens goed aan te pakken. Zorg dan ook meteen voor de juiste en sfeervolle verlichting.
Het nieuwste product op het gebied van verwarming behoort bij uw renovatie. En bij verwarming hoort natuurlijk ventilatie. Er is van beiden genoeg op de markt.
Natuurlijk is er nog veel meer te vernieuwen.
 
renoveren badkamer

Richtprijzen
U wilt een voordelige renovatie. Aan producten wordt dan tussen de 1500 en 2500 euro uitgegeven. Deze producten moeten dan nog worden geļnstalleerd. Dat kost u tussen de 1000 en 2500 euro.
Samengevat komt het totaal tussen de 2500 en 5000 euro.
Een gemiddelde renovatie. Aan producten reken maar tussen de 2500 en 4500 euro. Installatiekosten worden geschat tussen de 3500 en 5500 euro. Totaal tussen de 6000 en 10000 euro.
U gaat voor een luxe renovatie. Tussen de 5500 en 12500 euro bent u kwijt aan producten. De kosten van het installeren komen uit tussen de 5000 en 7000 euro. Totaal gaat deze luxe renovatie u tussen de 10500 en 19000 euro kosten.

Trots
En dat mag u wel zijn wanneer de renovatie achter de rug is. Vol trots laat u uw nieuwe badkamer aan iedereen zien die bij u thuis komt. En met een heerlijk gevoel gaat u in de ochtend of in de avond onder de nieuwe douche of gaat u uitgebreid in uw nieuwe ligbad liggen.
 
renoveren badkamer