Badkamersanitair... er is zoveel!

 
| Meer
 

Badkamer sanitair

 
Badkamer sanitair is een breed begrip. In grote lijnen is alles wat in uw badruimte staat, sanitair. Dat kunnen accessoires zijn, de douche, de wastafel, het toilet, kranen en een bad. Om optimaal te kunnen genieten, nu en in de toekomst, is het belangrijk dat u uw sanitair met zorg uitkiest. Niet alleen het gemak is belangrijk, ook de kleuren spelen een grote rol. Beiden zorgen dan uiteindelijk voor de perfecte sfeer die u voor ogen had en nu dus heeft.

Het begrip badkamersanitair is als volgt te omschrijven: alles wat in uw badruimte wordt geplaatst met als doel, de verzorging van uw lichaam. Bovendien is er ook mindervalide sanitair. Dat zijn ondermeer hulpmiddelen, een speciale wastafel en een speciale kraan.
 
Aanbod badkamersanitair
 
Sanitair badkamerEr is een enorme keus met betrekking tot  gebruiksdoel, de vele mogelijkheden, materiaal en vorm.
Het gebruiksdoel is het bevorderen van het woongenot en van de tevredenheid voor de consument.
De mogelijkheden zijn enorm. De keuze en de aankleding van uw badkamer is erg groot. Om precies te weten wat u uiteindelijk wilt, is het belangrijk eerst een schets te maken. Zo komt u op den duur te weten wat u wilt hebben, en waar het geplaatst moet worden. Let daarbij vooral op het leidingwerk en de aan- en afvoer.
 
Materialen
Wasbakken zijn er van kunststof, van geŽmailleerd staal, rvs en van keramiek.
Douchebakken en badkuipen zijn vervaardigd uit geŽmailleerd staal, kunststof en kunstmarmer.
Douchecabines zijn van glas of kunststof.
Een toiletpot is meestal gemaakt van keramiek.
 

Vormen badkamersanitair

 
SanitairEr komt steeds meer variatie van het sanitair. Bij een wastafel kunt u kiezen uit een ronde, een ovale, een rechthoekige en uit een hartvormig model. Zo kunt u nog wel even verder gaan wat betreft de vormen van een bad, douchecabine en douches.
 


Kleur van het sanitair

 
Veel sanitaire mogelijkheden zijn in vele kleuren leverbaar. Zo kunt u uw sanitair optimaal afstemmen op de rest van uw badkamer.
 
 
 
 
 
 
Schoonmaken is een belangrijk onderdeel om uw badruimte tiptop in conditie te houden. Ook het zien van uw schone en frisse badafdeling zal u een goed gevoel geven. Daarbij spelen hygiŽne en uw gezondheid ook een rol van betekenis.
Voordat u een schoonmaakmiddel gaat gebruiken moet u eerst de gebruiksaanwijzing goed lezen. Hiermee voorkomt u ongelukken. Bij verkeerd gebruik kunnen er schadelijke dampen ontstaan. Ga nooit twee verschillende schoonmaakmiddelen mengen. Er kunnen dan namelijk chemische reacties ontstaan. Deze reacties kunnen schadelijk zijn voor u, voor uw sanitair en voor het milieu.
 
Ontkalken sanitair badkamerDe bekende kalkaanslag verwijderen
Vooral bij wastafels is het verstandig om allesreinigers te gebruiken tegen kalkafzetting. Ook kan ammoniak worden gebruikt die natuurlijk moet worden verdund met water. Polijstmiddelen op basis van krijt zijn bijzonder goed te gebruiken op keramiek. Ook schoonmaakmiddelen op basis van azijn zijn prima te gebruiken.
 
Schoonmaak tip!
Gebruik nooit en te nimmer schuurmiddelen!
Bij gebruik van tandpasta waar amine-fluoride inzit, moet u bij eventueel morsen meteen de tandpasta verwijderen uit uw wasbak. Vergeet u dat te doen, dan ontstaat er in vrij korte tijd een doffe plek die dan niet meer is te verwijderen.