Badkamertegels en vloertegels...er is een royale keuze!

 
| Meer
 

Badkamer wandtegels

 
 
 
 
Badkamertegels zorgen voor sfeer en uitstraling. Daarnaast zijn wandtegels makkelijk te onderhouden, vochtbestendig en bijzonder hygiŽnisch. Tegels zijn eigenlijk onverslijtbaar, duurzaam en zijn bijzonder onderhoudsarm. Dat alles is natuurlijk ook van toepassing voor de vloertegels.
 

Soorten badkamertegels

Er zijn veel soorten wandtegels. Klein, groot, langwerpig, vierkant, glanzend of ongeglazuurd, met patronen, zonder patronen, en ook in diverse kleuren, en zo zijn er nog wel meer mogelijkheden.
Het belangrijkste is echter dat u er mee tevreden bent.
 

Soorten vloertegels

Vloertegels bepalen voor een belangrijk deel de sfeer in uw badkamer. Van belang zijn daarom de kleur, de afmeting, de legrichting en natuurlijk de kwaliteit. Ook hier is uw keuze belangrijk want u moet er jaren en jaren tegenaan kijken.
 

Het aanbrengen van badkamertegels

Betegelen badkamerZorg ervoor dat de muur droog en vlak is. Bewerk uw muur eerst met een vochtisolerend middel. Om de positie van de tegels te bepalen, moet u eerst de tegels op de grond leggen. Vergeet niet de voeg mee te nemen in uw berekening. Begin altijd vanaf boven de tegels te plaatsen. De onderste rij komt dus op het laatst. U brengt nu de tegellijm aan de muur met een lijmkam. Plak nu de tegels en plaats ook de voegkruisjes. Laat de tegels tenminste 24 uur drogen. Daarna worden de voegen ingebracht. Doe dit diagonaal. Overtollig voegmateriaal wegwerken met een spons en veel water. De waas die er tenslotte achterblijft kun u wegwerken met een droge doek.
 

Het aanbrengen van badkamer vloertegels

De vloer moet stabiel, vlak en droog zijn. Leg een rijtje tegels op de vloer en hou rekening met de voeg. Gebruik de juiste lijm voor vloertegels want die lijm is uiterst belangrijk! Breng de lijm aan op de vloer met een lijmkam. Leg de tegels en controleer telkens of de tegel waterpas ligt. Natuurlijk werkt u naar de deur toe. Nadat alle tegels liggen, dan moet u alles tenminste één etmaal laten drogen. Daarna komt het voegwerk aan de beurt. Diagonaal aanbrengen en na het invoegen het overtollig voegmateriaal wegwerken. Dat doet u met veel water en een spons. Net zoals bij de wandtegels zal er een waas achterblijven. Wegwerken gebeurt met een droge doek.
 
Tips badkamertegels
BadkamervloerWanneer u tegels gaat bevestigen, begin dan eerst met de badkamertegels. Zou u het eerst beginnen met de vloertegels, dan kunnen die beschadigingen oplopen door de wandtegels.
Bij het bewerken van de tegels kan er gesneden, geknipt en gezaagd worden. Snijden en knippen komt het vaakst voor bij wandtegels. Hierbij wordt vaak een snijtafel gebruikt.
Bij vloertegels is een tegelzaag het meest geschikt omdat een vloertegel harder is.
Soms moet er een bepaald figuur uit een tegel worden gehaald. Dat doet u het beste met een haakse slijper.
Ook komen er vaak buitenhoeken voor. Zaag dan de tegel in verstek. Zo krijgt u een strakke afwerking.
Onderhoud aan de badkamertegels
Gebruik geen agressieve antikalk producten. Zij zullen in de loop van tijd het glazuur van de tegels ernstig gaan aantasten. Er zijn speciale schoonmaakproducten te koop voor tegelonderhoud.
 

Prijzen badkamertegels

Het is bij badkamer wandtegels en vloertegels niet mogelijk om een prijsrichtlijn te geven. Dat komt omdat er zoveel keuze is.
badkamertegels