Badkamerwastafel, waskom of wasbak

 
| Meer
 

Lavabo badkamer

Nieuwste trend op wastafelgebied!
En dat is een hele grote vrijstaande wastafel. Meestal gemaakt van keramiek en komt tot hun recht wanneer zij met twee stuks naast elkaar worden gezet.
 
De wastafel in de badkamer wordt het meest gebruikt. Daarom is een wastafel dé blikvanger en daarom moet een wastafel er voortreffelijk uitzien. Een wastafel draagt veel bij de sfeer.
Er wordt wel eens beweerd dat de wastafel de badkamer in het klein is. Daarom is de keuze van uw wastafel uiterst belangrijk. Zonder wastafel heeft u eigenlijk geen badkamer!
 
Enkele soorten wastafels
U kunt kiezen voor een standaardwastafel. Die kunt u heel gemakkelijk aan de muur monteren. Een nadeel is dat de afvoerbuis zichtbaar blijft maar die kan worden weggewerkt. Dit type neemt weinig ruimte in beslag maar is niet mooi om zo te zien.
De voorbouwwastafel wordt aan de muur bevestigd. Dit type wastafel wordt door twee poten ondersteund.
Een hoekwastafel wordt ook aan de muur vastgezet maar dan in een hoek van uw badkamer.
De inbouwwastafel komt in een uitsparing waarbij de rand van de wastafel over de uitsparing heen valt. Het is eenvoudig in te bouwen maar er zit ook een nadeel aan vast. De overhangende rand is namelijk de plaats waar vocht en bacteriŽn kunnen voorkomen.
Een onderbouwwastafel wordt in een wasmeubel gelijmd en onder de opening. Omdat er bij deze soort geen naad of rand voorkomt, is dat beter voor de hygiŽne.
Een superpraktische wastafel is een duowastafel. Tandenpoetsen, harenkammen en opmaken kan met twee personen omdat de spiegel over de hele lengte loopt. Natuurlijk zijn er twee mengkranen aanwezig.
 
Wastafelvorm. Die kan ovaal zijn, rond, hartvormig en rechthoekig.
 
wastafel
 
Een wastafel wordt vervaardigd uit verschillende materialen.
Een glazen wastafel is natuurlijk prachtig om te zien. Is verkrijgbaar in vele kleuren en vormen. Voorzichtigheid is geboden wat betreft krassen en valschade. Ook kan het glas dof worden door eventuele calciumafzetting.
Een wasbak gemaakt van geŽmailleerd gietijzer. Gietijzer gaat wel lang mee en de emaille kan wit zijn of in een andere kleur. Een nadeel is dat gietijzer makkelijk kan breken.
Erg goedkoop, en daarom het meest voorkomend, is de porseleinen wastafel. Behoorlijk krasvast en schoon. Breekt wel snel bij het vallen van een zwaar voorwerp.
Erg duur, erg hygiŽnisch en een lange levensduur heeft de koperen wastafel.
 
inbouwwastafel
 
Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een wastafel?
-Wat bent u van plan boven de wastafel te zetten? Zorg er altijd voor dat er geen zwaar voorwerp in  uw wastafel kan vallen.
-Denk er goed over na welk type u wilt aanschaffen. De vormgeving is dus erg belangrijk!
-Is uw keuze van de wasbak die in uw badkamer komt een glazen wasbak, dan moet u voor één ding zorgen. Koop een
 wastafel met verstevigd glas, dat is niet alleen sterker maar ook een stuk veiliger.
 
duo wastafel
 
Huidige trend
Een wastafel in combinatie met een dressoir en de waskom uit porselein. Het zal ongetwijfeld doen terugdenken aan vroeger, en het geeft ook nog eens een gezellige en knusse uitstraling.

Prijzen van de wastafel
De goedkoopste wastafel begint bij ongeveer 40 euro. De allerduurste gaat tegen de 1700 euro kosten. Deze prijzen dienen als indicatie en daarom kunnen er nooit rechten aan worden ontleend.
 
 
Wastafel badkamer