Regendouche - echt heerlijk genieten!

 
| Meer
 

Regendouche

 
 
 
De nieuwe trend in badkamer inrichtingen zijn de regendouches. Dit type douche behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Wanneer u in de ochtend of in de middag extreem wilt genieten, dan is een regendouche echt iets voor u. Onder de douche ervaart u het gebeuren als een weldadige zachte regenbui. Het is gewoonweg een echte heerlijke sensatie! Bovendien activeert een regendouche de bloedsomloop vooral de bloedvaten aan het huidoppervlak.
 
En dit type douche behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Wanneer u in de ochtend of in de middag extreem wilt genieten, dan is een regendouche echt iets voor u. Onder de douche ervaart u het gebeuren als een weldadige zachte regenbui. Het is gewoonweg een echte heerlijke sensatie! Bovendien activeert een regendouche de bloedsomloop vooral de bloedvaten aan het huidoppervlak.
 
regendouche
 
Open doucheruimte
Als u een grote badkamer tot uw beschikking heeft, dan is een regendouche natuurlijk geweldig. U kunt dan ook gebruik maken van een grote douchekop. U loopt meteen de douche in en uw douchefeest kan beginnen. Twee nadeeltjes zitten er echter aan verbonden. Het zorgt natuurlijk voor heel wat spatten. Wanneer u stopt met douchen, krijgt u het meteen koud in de grote ruimte. Daarom moet de badkamerruimte moet altijd verwarmd zijn.
 
Douchekop
Wat meteen opvalt met betrekking tot een regendouche is de grote douchekop. Een regendouchekop is er in verschillende groottes. De grootte begint vanaf de normale douchekop tot en met de grootte van de douche zelf. Een regendouche is de trend in de badkamer en in de douche van nu.
Een nadeel van de regendouche is het iets hogere waterverbruik. Nog een nadeel is dat de warmte niet blijft hangen zoals in een douchecabine.
Een regendouche wordt vaak aangebracht in een inloopdouche.
 
Regendouches
 
Soorten met prijzen regendouches
Inbouw douchemengkraan met regendouche
van 15 centimeter kost ongeveer 320 euro. Wilt u de kleur in chroom -goud, mat- chroom of in edelstaal, dan moet u hiervoor extra betalen.
Inbouw bad/douche mengkraan met regendouche van 15 centimeter kost zo`n 450 euro. Ook te leveren in chroom –goud, mat- chroom of in edelstaal. Wel extra betalen.
Eenhandel douchemengkraan met regendouche inclusief handdouche, doucheslang en omstel. U betaalt hier ongeveer 870 euro voor met een standaard diameter van 15 centimeter. Wilt u er een van 20 centimeter, dan betaalt u 105 euro extra.
 
Tips
Een regendouche heeft in de meeste gevallen een plafondsteun nodig van 20 centimeter. Bij de aansluiting van een wandaansluiting moet met een extra hoogte worden gehouden van 10 centimeter.
De ophanging dient op minimaal 210 centimeter te gebeuren. Uw plafond moet dus tenminste 230 centimeter hoog zijn.
In natte ruimten mag NOOIT worden gevoegd.


Afkitten
Om lekkage te voorkomen is het erg belangrijk alles goed af te kitten. Kitten is het opvullen van een spleet of verbinding. Daardoor ontstaat er een elastische verbinding. U kunt kiezen uit sanitaire kit en uit extra elastische siliconenkit. In de laatste zit een schimmelwerend middel. De eerste soort kit wordt vooral gebruikt in natte ruimten. Sanitaire kit kan niet worden overgeschilderd.
 
regendouche