Stoomcabines en stoomdouches

 
| Meer
 

Stoomcabine

 
 
Met uw eigen stoomcabine haalt u het wellnesscenter in huis. Vooral in de koude maanden is het nemen van een stoomdouche heerlijk. Het is eigenlijk wel de ideale oplossing om gezond en fit de winter in te gaan. Door de stevige warmte zetten de bloedvaten uit, en dat is goed voor de doorbloeding. Stoom vermindert pijn van de spieren en lost stress op. Na een stoomdouche voelt u zich als herboren!


Wat is een stoomcabine?

Is een cabine waar veel stoom in komt. Dat komt door de hoge luchtvochtigheidsgraad van boven de 80 procent. U kunt deze vochtige lucht opgeuren door het toevoegen van eucalyptus. Het resultaat mag er dan zijn. U ervaart een weldadige en ontspannen tijd.
Ondanks dat de temperatuur beneden de 50 graden blijft gaat u stevig transpireren. Dat komt door de luchtvochtigheid. Het flink transpireren heeft twee voordelen. In uw stoomcabine wordt uw lichaamstemperatuur erg verhoogd. Dat is erg gunstig om verkoudheid en virussen te bestrijden. Het tweede voordeel is dat u snel afvalstoffen zult gaan uitzweten.
 
stoomcabine
 
Opties in een stoomcabine
Het is goed om te weten dat een stoomcabine gemaakt is van acryl en versterkt met fiberglas. Daardoor krijgt u nooit vervormingen of verkleuringen. Een optie in een stoomcabine is een spiegel. Bovendien kunt u kiezen voor een vuilvangfilter. Ook een ontluchting hoort erbij. Daarnaast is een handdouche een prettige optie. Ook een radio met afstandsbediening is mogelijk met een luidspreker in het plafond. Een andere optie is een ozonreinigingssysteem.
 

Wat is een stoomdouche?

Er zijn twee mogelijkheden wat betreft de stoomdouche. De eerste is dat er vocht wordt toegevoegd aan de warme lucht in de stoomcabine. De tweede mogelijkheid is dat water wordt gekookt. De stoom die daarbij ontstaat wordt in de stoomcabine gebracht. Door de aanzuiging van koele lucht ontstaat condensatie.
 
De stoom/douchecombinatie
Na het stomen moet u afkoelen want dat is absoluut noodzakelijk na een stoomdouche. U kunt door deze combinatie dan ook direct met douchen beginnen.
 
stoomcabine
 

Indoor-duo stoomcabine

In deze stoomcabine zijn twee fauteuils aanwezig. Dat wordt dus heerlijk genieten van een stoomdouche met twee personen.
Lichttherapie in de stoomcabine
Deze vorm van therapie stimuleert u om echt te ontspannen en om actiever te worden. Daarnaast verhoogt de lichttherapie uw creativiteit en concentratievermogen. Er zijn diverse kleuren met hun eigen werking. De gele kleur staat symbool voor geluk, wijsheid en creativiteit. Oranje geeft jeugdigheid, moed en nieuwsgierigheid. Rood staat voor kracht, gezondheid en vitaliteit. Groen zorgt voor hoop en harmonie. De blauwe kleur symboliseert heerlijke ontspanning, vrede en fijne gevoelens. De laatste kleur is indigo. En dat betekent vooral rust.
 

Prijzen stoomcabine met stoomdouche

Voor een standaard stoomcabine met een stoomdouche zullen de prijzen beginnen vanaf 1500 euro. Daarnaast zult u extra moeten betalen voor de opties die u in uw stoomcabine wilt. Hou ook daarbij nog rekening met installatiekosten.
 
stoomcabine