Douchecabines - een interessant onderwerp!

 
| Meer
 

Douchecabine

 
Het laatste snufje!
Een cabine die de huid zuivert met vernevelde olie. De naam is Kaesch Micro Steam. Het is een stoomdouchecabine en heeft een ingebouwd behandelingssysteem voor de reinging van uw huid.
De prijs is nog niet bekend maar men verwacht dat deze cabine niet goedkoop zal zijn...
 
Een douchecabine bestaat in het algemeen uit een kunststof of aluminium geraamte. In dit geraamte zitten kunststof of glazen schermen. De glazen schermen kunnen doorzichtig zijn en ondoorzichtig.
Een douchecabine bestaat uit doucheschermen, deuren en een douchebak. De cabine wordt afgesloten door schuifdeuren of door klapdeuren. In feite is een douchecabine een kant en klare douche en voorzien van een afvoersysteem, van wanden en het kraanwerk. Alleen de aanvoer en afvoer van het water moet nog worden afgesloten.
 
douchecabine
 
Douchescherm
Een douchescherm moet onopvallend zijn maar ook functioneel. Het douchescherm wordt op de douchebak geplaatst.
 
Douchecabineglas
De glazen schermen zijn gemaakt van veiligheidsglas.
 
Douchedeuren
Deze zijn leverbaar is diverse kleuren en uitvoeringen. De deur heeft een minimale dikte van 8 millimeter. Bestaat uit veiligheidsglas dus bij breuk laat het geen verwondingen achter.
 
Douchebak
Zijn er in vele vormen en modellen. Het belangrijkste verschil zit in het design. Er zijn diepe en vlakke bakken en er zijn douchebakken die rond zijn afgewerkt.
Er zijn voordelen verbonden aan een douchebak maar er is ook een nadeel. Een groot voordeel is dat een douchebak makkelijk schoon te maken is. Verder kunt u bij lekkage heel eenvoudig bij de afvoer komen. Een kunststof douchebak voelt warmer aan dan een koude tegelvloer.
Een nadeel is de hoge instap.
 
Doucheschuifdeuren
Zijn erg praktisch als uw badkamer niet zo groot is. Er zijn schuifdeuren op de markt zonder storende profielen.
 
Douchedeuren
Hierbij zijn de scharnieren helemaal in het glas verzonken.
 
Cabinekeuze
U kunt kiezen uit ovale modellen, ronde en vierkante. Daarnaast kunt u kiezen uit met luxe opties of zonder luxe opties.
 
De prijs
De gemiddelde prijs van een douchecabine ligt royaal genomen tussen de 350 en 600 euro. Daarbij komen dan natuurlijk nog de kosten van het plaatsen en de kosten van de hulpmaterialen.
 


Douche cabine