Plafond - wordt steeds meer aandacht aan geschonken!

 
| Meer
 

Badkamerplafond

 
 
 
 
 
 
Plafond van aluminium !
U wilt nooit meer schimmel en u wilt zeker nooit scheuren in het plafond, dan moet u een plafond nemen van aluminium.
Voordelen zijn nooit meer schimmel en u hoeft nooit meer te witten. Deze plafonds zijn onderhoudsvrij, roesten nooit en aantrekkelijk om te zien. Keuze uit ruim 40 kleuren.
 
De sfeer in de badkamers wordt bepaald door het sanitair en door de tegels. Logisch want deze vallen meteen op bij binnenkomst. Daardoor wordt het plafond vaak vergeten. Toch is het plafond zeker medebepalend voor het totale beeld dat u uiteindelijk krijgt.
 
Een goed plafond is uiteraard een vereiste in uw badkamer. Het plafond mag niet doorzakken of gaan roesten. Het plafond is medebepalend wat de sfeer betreft in de badkamer. Daarom is er keuze wat kleuren betreft, en dat geldt ook voor de lamelbreedte. Ook kunt u kiezen tussen lamellen met open of gesloten voegen. Daarnaast is er een plafond van gipsvinyltegels, een spanplafond en een bedrukt plafond.
Het standaard ophangsysteem zal na verloop van tijd gaan roesten. Er zijn ook plafondtegels. Nadeel hiervan is dat zij zullen gaan doorzakken. Het plaatsen van een systeemplafond is dan de oplossing. Natuurlijk moet er een plafond komen dat waterdamp opneemt. Het is mogelijk dat er lelijke vlekken op uw plafond verschijnen.
 
Badkamer plafond
Soorten plafonds
Lamellenplafond bestaat uit aluminium lamellen die langwerpig zijn. Kenmerk is dat ze vochtbestendig zijn. Ook zorgt dit type plafond ervoor dat de leidingen zijn afgeschermd. Inbouw van verlichting kan snel gebeuren. Tenslotte is dit type plafond heel onderhoudsvriendelijk en superlang duurzaam.
 
Een plafond bestaande uit gipsvinyl tegels. Hierbij is het ophangsysteem roestwerend uitgevoerd. In dit ophangsysteem worden gipsvinyl tegels gelegd. Zo`n tegel is een centimeter dikke gipsplaat. Aan de zichtzijde is die voorzien van een vinyllaag. Deze laag is in verschillende structuren verkrijgbaar.
 
Een spanplafond wordt gespannen onder uw bestaande plafond. Voordelen zijn dat het helemaal akoestisch open is en ook dat het erg mooi oogt. Verder heeft dit type plafond een geluiddempende werking en is prima als isolatie.
 
Bedrukt plafond. Elke afbeelding of logo is mogelijk en u kunt dus zelf bepalen wat er tegen uw plafond komt. Erg origineel en zeker een verrijking voor uw badkamer!
 
Het ideale plafond
Het plafond in uw badkamer is het grootste onafgebroken vlak. Daarom speelt het plafond een belangrijke rol wat de sfeer betreft. Om de juiste sfeer te bewerkstellingen kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van verlagingen. Ook is het mogelijk de lamellen in een diagonale richting te leggen. U kunt verder nog kleuraccenten aanleggen. Nog een optie is om het plafond in één kleur te doen.
Wilt u helemaal voor elkaar hebben, dan kan er een radio worden ingebouwd met afstandsbediening natuurlijk. De kleur van de luidsprekers past u aan bij het geheel.
 
Verlichting
U kunt tegen het plafond een plafondlamp bevestigen maar ook spotjes is een ideale optie. Een plafond naar uw keuze én de juiste verlichting zorgen voor een heerlijke sfeer en harmonie in uw badkamer!
 
Installeren
De meeste plafondsoorten kunnen binnen één dag worden geplaatst.
 
badkamerplafond