Badkamer verlichting brengt het juiste licht en de juiste sfeer

 
| Meer
 

Badkamer verlichting

 
 
 
 
 
LED`s in de douchegoot!

En deze verlichting kan heel eenvoudig in de goot worden geklikt!
Het zijn twee modules die herlaadbaar zijn en garant staan voor een
prachtig sfeerlicht die door de sleufjes heenspeelt.
Wanneer het water in de goot gaat stromen, gaan de LED`s
automatisch aan. Deze LED`s zijn verkrijgbaar in drie kleuren.
 
LED in douchegoot
 
In principe begint u uw dag in de badkamer, en daar eindigt u de dag. Uw verblijf moet dan zo sfeervol mogelijk zijn. De sfeer en harmonie worden mede bepaald door de verlichting in uw badkamer. Wat bij velen niet bekend is dat badkamerverlichting aan bepaalde eisen moet voldoen. De verlichting moet voor uw badkamer geschikt zijn want het wordt gezien als een `natte ruimte`.
 
badkamerverlichting
 
Eisen aan badkamerverlichting
Alle stopcontacten en stekkers moeten voorzien zijn van randaarde. Losse lampen zijn natuurlijk streng verboden als er een mogelijkheid aanwezig is dat zij in een bad kunnen vallen. Daarom is de veiligheid gestandaardiseerd. Deze zijn vastgelegd in IP normen. IP betekent International Protection.

Soorten verlichting
De functionele verlichting
. Deze is vooral bedoeld voor uw gezicht tijdens het wassen en opmaken. Vaak wordt een plafondlamp direct boven de spiegel geplaatst. Hierdoor ontstaat schaduwval en bemoeilijkt uw dagelijkse werkzaamheden. Beter is het om verlichting aan te brengen aan beide zijden van uw spiegel.
 
De achtergrondverlichting. Dit type verlichting zorgt voor voldoende licht op tijden dat er geen zon aanwezig is. Vaak is de oplossing een plafondlamp. Om tot meer sfeer te komen in uw badkamer, kunt u dimmers en een andere kleur lamp toepassen. Zo krijgt u de ideale sfeerverlichting.
 
De accentverlichting. U heeft iets bijzonders in uw badkamer en u wilt hier optimaal van genieten. Maak dan gebruik van een spotlampje, daarmee accentueert u uw bijzonderheid.
 
Hemelverlichting met leds. Het voordeel van LED- verlichting is dat zij efficiŽnter is dan spaarlampen en gloeilampen. LED gaat veel langer mee en is een stuk zuiniger. U kunt kiezen uit alleen de standaardkleur of uit de RGB vorm. RGB staat voor de kleuren Rood, Groen en Blauw. Door deze kleurschakering krijgt u een uniek effect in uw badkamer. U zult versteld staat van de prachtige kleurencombinaties.
 
Lichttherapie. Met de juiste lichttherapie kunt u het gebrek aan licht compenseren. Vooral in de wintermaanden is er gebrek aan licht. U moet dan vijf dagen achterelkaar drie kwartier voor een speciale lamp gaan zitten. Deze lamp straalt licht uit die vergelijkbaar is met het daglicht. Er zijn lichttherapielampen en lichtwekkers. U kunt deze lamp of wekker makkelijk in uw badkamer plaatsen want deze zijn los verkrijgbaar.
 
Kleurentherapie wordt gebruikt om het lichaam, geest en de ziel met elkaar in harmonie te brengen. Er worden enkele technieken gebruikt. Zo kunt u water laten bestralen met verschillende kleuren. Daarnaast kunt u het hele lichaam laten bestralen met kleur. Door de nieuwste LED- technologie is er een lamp waarbij u met 16 verschillende kleuren eindeloos kunt combineren. Ook erg geschikt als sfeerlamp en heel eenvoudig te plaatsen in uw badkamer.
 
Soorten badkamerlampen
Inbouwspots
. Zorgen voor een goede verlichting en zijn bovenal erg sfeervol.
Wandlampen. Worden boven de spiegel geplaatst of opzij. U kunt kiezen uit energiespaarlampen, ledlampen of lampen op basis van halogeen.
Plafondspots. Geven een rustgevende sfeer in uw badkamer.
 
badkamerlampen
 
Prijzen
De prijs van een eenvoudige plafondlamp zal beginnen rond de 20 euro. Dat is natuurlijk zonder de lamp.
Een stang met 2 spotjes begint bij ongeveer 40 euro.
Een spiegellamp zal beginnen rond de 20 euro.
Een lamp in de badkamercabine zal starten rond de 25 euro.
Een LED spot standaard begint vanaf zo`n 33 euro. Een RGB kost rond de 100 euro.
Een kleurentherapielamp begint bij 250 euro en eindigt rond de 1500 euro.
Aan genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. Zij dienen slechts ter indicatie!
 

Verlichting badkamer