Kranen voor douche, ligbad en lavabo of wastafel

 
| Meer
 
 
badkamerkraan
 
 
 
 
 
 
Wastafelkranen zonder handgrepen!
Deze kraan werkt op electriciteit! Boven de kraan zitten vier knoppen waarmee hij wordt aan- en uitgezet en waarmee de stroming en de temperatuur wordt geregeld.
 
Thermostatische kraan
Een heel belangrijke zaak bij deze is dat de knop van dit type nooit boven de leiding van de centrale verwarming worden gemonteerd. Deze leiding staat warmte af en die gaat dan rechtstreeks de knop in. Daardoor zal de kraan direct gaan sluiten omdat het deze warmte voelt. Hij denkt namelijk dat de temperatuur is toegenomen.
Bij een thermostaatkraan is de temperatuur al vastgelegd en scoren het hoogst inzake veiligheid en comfort. U krijgt dus meteen de ideale vooraf ingestelde temperatuur. Deze typen zijn uitgerust met een veiligheidsknop die er voor zorgt dat kleine kinderen de watertemperatuur niet kunnen verhogen. Natuurlijk is er altijd een mogelijkheid om de temperatuur bij te stellen en de kraan te deblokkeren.
 
design kranen
 
Andere typen
Mengkraan badkamerEen douchemengkraan is zo gemaakt dat u koud en warm water kunt mengen tot u de juiste temperatuur van het water heeft bereikt. Er zitten dus twee instelknoppen op. Het warme water komt via de verwarmingsketel. Dat kan ook via een geiser of en boiler. Het koude water komt rechtstreeks uit de waterleiding.
 
Een inbouwexemplaar wordt helemaal weggewerkt in de muur. Al wat u nog ziet, is het afdekplaatje. Niet alleen mooi om te zien maar ook nog eens uiterst functioneel en ruimtebesparend.
 
Met LED verlichting is nieuw. De uitloop is zo gemaakt dat u het water er uit ziet lopen. Is het water koud, dan zult u blauw water zien. Is het water heet, dan ontdekt u een rode waterstraal. Tussenin zitten natuurlijk bijna eindeloos veel varianten.
 
 
Een designkraan geeft gewoonweg een mooie en  trendy uitstraling. Een belangrijk voordeel is dat de huidige designkranen zuinig omspringen met water.