Radiatoren in diverse vormen, modellen en afmetingen

 
| Meer
 

Badkamer radiator

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uw badkamer moet natuurlijk heerlijk op temperatuur zijn wanneer u naar binnen gaat voor een heerlijke douche of een verkwikkend bad. U voelt zich dan ook meteen welkom en op uw gemak. Met het idee dat  straks aangenaam ligt of staan te relaxen, zal een glimlach bij u teweeg brengen. Om uw badkamer op een ideale temperatuur te brengen én te houden is een radiator nodig. Een badkamerradiator geeft uw badkamer zeker een extra dimensie.
 

Er zijn enkele soorten badkamer radiatoren wat constructie betreft

Zo is er een radiator met rechte, ronde en horizontale buizen en er is een radiator met gebogen buizen. Aan beide soorten kunt u bovendien uw handdoeken lekker voorverwarmen. De temperatuur stelt u in met behulp van een thermostaat. Daarnaast kunt u ook kiezen uit elektrische verwarming voor uw badkamer.
De eerste twee zijn bijzonder geschikt voor de winter terwijl de laatste meer geschikt is voor de zomer.
Er is ook nog een combinatie van beide soorten. Als er warmte wordt gevraagd van uw CV- ketel, dan krijgt uw radiator deze warmte. Staat de CV uit zoals in de zomer, dan werkt uw radiator op elektriciteit.
 
Wat is een designradiator?
RadiatorHet is een stijlvol verwarmingselement en kunnen worden bevestigd aan de wand. Kenmerken zijn de functionaliteit en het uiterlijk, het design dus. Te krijgen in diverse kleuren en modellen.
 
U heeft besloten een badkamerradiator te plaatsen. Dan is het goed om op enkele punten te letten.
  • Plaats uw radiator op een plaats waar u gemakkelijk bij kunt komen wat schoonmaken betreft.
  • U moet van tevoren weten wat de warmteopbrengst moet zijn. Voor een grote badkamer moet u natuurlijk meer capaciteit hebben als voor een kleine.
  • Wanneer u warmte krijgt van uw centrale verwarmingsysteem, zorg er dan voor dat uw installatie goed is onderhouden.
  • Kiest u voor een elektrische radiator, zorg dan dat de stekker is voorzien van randaarde.
 
Werking van een radiator
Het warme water dat is opgebracht door uw CV -ketel stroomt door de radiator. De radiator staat de warmte af aan de langsstromende lucht. De verticale buizen zorgen ervoor dat er een optimaal contact ontstaat tussen de warmte en de lucht. Daardoor zal de warme lucht sneller opstijgen en uw badkamer zal snel warm zijn.
 

Prijzen badkamer radiator

Er zijn vele soorten maten en modellen beschikbaar. U heeft al een radiator vanaf 100 euro. De uiteindelijke prijs kan oplopen tot boven de 4000 euro.
 
badkamerradiator