Badkamerverwarming met een radiator of met infrarood

 
| Meer
 

Badkamer verwarming

De Fedon!
Van Kermi en het is niet alleen een radiator maar ook nog eens een badmeubel. Het is echt een doordacht design in combinatie met een heerlijke perfecte afwerking!
 
Badkamerverwarming
De meest efficiŽnte en meest zuinige manier om uw hele badruimte te verwarmen is met infrarood. Infraroodstraling straalt supersnel door de ruimte en in een mum van tijd is het al lekker warm. Een  voordeel van infrarood ten opzichte van centrale verwarming is dat de prijs bijzonder laag is. De aanleg is vrij eenvoudig en u heeft er geen onderhoud aan. Deze worden, heel eenvoudig, tegen een badkamermuur bevestigd.
Infrarood werkt als volgt. Zodra u deze heeft aangezet zal de straling volop zijn terwijl de luchttemperatuur laag is in uw badkamer. Omdat de temperatuur steeds hoger wordt, zal de straling steeds minder worden. Op een gegeven moment wordt de temperatuur bereikt die u heeft ingesteld. Dat houdt in dat de temperatuur constant blijft bij een lage maar constante straling.
 
badkamerverwarmen
 
Een andere manier is verwarmen door een radiator. Die verwarmt niet alleen de badruimte maar u kunt ook handdoeken voorverwarmen. Er zijn veel soorten en maten. U moet bij het kiezen er wel rekenschap mee houden dat deze radiator past bij uw interieur.
 
Badkamervloerverwarming
Vloerverwarming badkamerHier treft u twee soorten aan. Op de eerste plaats is er de watergevoerde vloerverwarming. Deze wordt aangesloten op uw CV- installatie. De vloer doet dus dienst als radiator. Het installeren is een behoorlijke klus. Dit type verwarming wordt daarom vooral aangelegd in nog te bouwen huizen of bij een complete renovatie. Voordelen zijn dat het comfortabel is en energiezuinig.
Een andere soort is de elektrische vloerverwarming. De verwarming werkt via dunne matjes. Op die matjes is de verwarming vastgemaakt. Het voordeel is dat het vrij gemakkelijk is aan te leggen. Het regelen van de temperatuur geschiedt via een aparte klokthermostaat dus u kunt er erg energiezuinig mee omgaan.
 
Prijzen
De prijzen van een designradiator begint bij ongeveer 160 euro en eindigt bij ongeveer 800 euro.

De prijs van infraroodverwarming start bij ongeveer 50 euro en stopt bij ongeveer 900 euro.

Een prijs is niet makkelijk te geven wat betreft vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming is goedkoper aan te leggen dan watergevoerde vloerverwarming.
 
badkamerverwarming