In een ligbad komt u helemaal tot uw verdiende rust

 
| Meer
 
 
ligbad
 
 
Een ligbad in uw badkamer is het pareltje. En wat is er lekkerder om na een werkdag uw ligbad in te stappen? U droomt zo weg! En een duobad…romantisch met z`n tweeën, kaarsjes in uw badkamer met een goede fles champagne. Zo geniet u van het aangename leven, zo geniet u met volle teugen.
 
Er zijn enkele typen ligbaden.
Zo is er een vrijstaand bad. U kunt ook kiezen uit een bad met douche, een baddouche combinatie en een bad op pootjes. Dan is er nog een hoekbad en een sanitair bad. Heeft u nog even…dan is er nog een bad met een whirlpool, een gietijzeren bad, een kunststofbad, een acrylbad, een bubbelbad, een stoombad, een duobad en een klassiek bad.
 
Ligbadvormen
U heeft hierbij de keuze uit een rechthoekig ligbad. Verder zijn er ronde, ovale, vijfhoekige en zeshoekige op de markt.
 
Keuze van een ligbad
Die keuze is afhankelijk van diverse factoren zoals van de lengte, de breedte, de hoogte, het merk speelt mee, de prijs is natuurlijk een heel belangrijke factor en uw persoonlijke smaak.
 
Het installeren van een ligbad in het kort
-Keer het bad om en schroef de bevestigingsplaten vast.
-Keer het bad weer om en zorg dat het bad waterpas komt te staan. Daar kunt u de stelpootjes voor gebruiken.
-Maak het frame waar het bad op komt.
-U kunt nu het bad bevestigingen nadat u het bad heeft gecontroleerd op beschadigingen.
-Kit de randen af waar het bad op steunt.
-Onder de ruimte moet alles opgevuld worden met isolatiemateriaal.
-Zorg voor de aanvoer en afvoer.
-Controleer het bad op lekkage.
 
ligbad
 
Badkranen
Er zijn echt tientallen soorten en maten wat betreft badkranen. Er zijn grof gezien vier soorten. U heeft op de eerste plaats een ééngreepskraan. Verder is er nog een tweegreepskraan, een driegatskraan en een thermostaatkraan. Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van licht. Dan worden de waterstralen verlicht en dat komt door een sensor die de kleur doet veranderen. Afhankelijk van de temperatuur gaat de kleur van blauw naar rood. De lage temperatuur geeft blauw, een hoge heeft rood.
 
Aarding
Heel belangrijk is de aarding van uw metalen ligbad want deze staat in een vochtige ruimte. Vocht is een prima geleider van elektriciteit. De aardleiding zorgt ervoor dat deze elektriciteit via de aarde wegvloeit. De werking gaat als volgt: als er een defect optreedt, dan zal uw ligbad of een ander toestel heel kort onder spanning te staan. De stroom wordt afgevoerd via de aardleiding en dan slaat de stop door of de elektriciteit wordt uitgeschakeld door de aardlekschakelaar. Alle metalen delen zijn doorverbonden met de aardleiding.

Het betegelen van uw ligbad
De betegeling is het laatste gedeelte van het plaatsen. U kunt grote ligbadtegels kiezen of juist kleine. De kleur moet vooral passen bij de rest van uw badkamerinterieur.
 
ligbad
 
Enkele prijzen
Een ligbad met whirlpool kost ongeveer 700 euro.
Een kunststof hoekligbad inclusief poten begint bij ongeveer 400 euro.
Een duoligbad. Lekker gezellig samen in bad, dat gaat gebeuren vanaf zo`n 2500 euro.
Een hoekligbad inclusief een potenset kost rond de 600 euro.
Een hoekligbad met een extra diep bad kost ongeveer 1100 euro.
Een vrijstaand ovaal ligbad ligt rond de 5000 euro.

Tenslotte
Wanneer u uw ligbad heeft, zal er een wereld van genot, warmte en plezier voor u opengaan. Veel plezier met uw ligbad.
 

ligbad